Skip to content

Groei Tips

Op deze pagina gaan wij, Lasting Lifestyle een aantal groei tips met jullie delen, die jullie verder in jullie sportschool avontuur kunnen helpen! Of als je net begint, jouw een vliegende start kunnen geven!

#1

Slapen = Groeien 

We beginnen meteen met 1 van onze belangrijkste tips, dat is namelijk, voldoende slaap! Waarom slaap en wat is voldoende?
  
Heel veel mensen denken dat krachttraining alleen genoeg is om de spieropbouw maximaal te stimuleren. Dat is niet het geval! Slapen is minstens net zo belangrijk als krachttraining zelf! wat spiergroei betreft is slaap zelfs de meest onderschatte factor!
  
Slaap is essentieel! Dat omdat het grootste gedeelte van je spierherstel plaatsvind tijdens je slaap. Tijdens het slapen neemt de aanmaak van je spierhormoon toe, dit hormoon zorgt ervoor dat jouw spieren herstellen. Dus minder slapen betekent ook minder groei / herstel tijd voor je spieren.
 
Hoeveel uur slaap per nacht heb ik nodig om maximaal te herstellen? Tussen de 7 en 9 uur slaap is voldoende!

#2

Gebruik een effectief trainingsschema!

   Dit is ook een essentiële factor als het gaat om maximale spiergroei. Je moet je spieren natuurlijk wel voldoende rust geven na elke training, doe je dat niet, dan loop je behoorlijk wat progressie mis! 

 Het is belangrijk om een zo effectief mogelijk trainingsschema voor jezelf te hebben! Wat nou het beste trainingsschema is, zijn de meningen nogal over verdeelt. Zo heb je bijvoorbeeld Push Pull Legs, dat houdt in: Dag 1 Chest Tricep Shoulders, Dag 2 Rug Bicep, Dag 3 Benen. Dus zou je dan 6 dagen per week naar de sportschool gaan, zou dat er zo uit zien:

 Maandag: Chest, Tricep, Shoulders. 

Dinsdag: Rug, Bicep.

Woensdag: Benen.

Donderdag: Chest, Tricep, Shoulders.

Vrijdag: Rug, Bicep.

Zaterdag: Benen.

Zondag: Rustdag.

 Dit is 1 van de meest bekende trainingspilt's. Met dit schema hou je genoeg rust tussen elke training waar je een bepaalde spiergroep in traint, waardoor je optimaal resultaat behaald kwa spiergroei! 

#3

Consistentie!
  
Sommige mensen zullen zeggen dat dit een voor zichzelf sprekend iets is maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Rome is niet in één dag gebouwd, een gespierd lichaam ook niet! 
  
Zorg ervoor dat je een vast schema hebt voor jezelf, dat ook vooral haalbaar is! Als je bijvoorbeeld tijd hebt om 4 keer naar de sportschool te gaan per week, hou dat dan ook voor een langere tijd vol. Dat zal er voor zorgen dat jij sneller vooruitgang gaat zien dan dat je week op week af gaat!

 #4

Voeding!

Voeding is de sleutel tot progressie. Veel mensen vergeten dit wanneer ze beginnen in de sportschool.. maar voeding is minstens zo belangrijk als je training zelf!

Zorg ervoor dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. 1,2 tot 2,0 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht is voldoende (per dag)! Dus stel je weegt 80 kilo, kom je tussen de 96 en 160 gram eiwit per dag uit! 

Wij proberen altijd om de 2 uur iets kleins te eten tussen de grotere maaltijden door! Met voorkeur iets wat eiwitten bevat (bijv, proteine reep, kwarkje).

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor de spiergroei! Dat omdat de spieren eiwitten gebruiken om te herstellen van bijvoorbeeld je training. Door krachttraining wordt het spierweefsel licht beschadigd. Minuscule scheurtjes. Daarom is het zo belangrijk om eiwitten in te zetten om voor sneller herstel te zorgen. Zo bouw je op een mooi tempo spieren op!

Eet ook voor het slapen gaan bijvoorbeeld een bakje kwark, zo zorg je ervoor dat je lichaam in de nacht lekker door kan groeien!

Natuurlijk draait het niet alleen om eiwitten kwa voeding!

Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle
Lasting Lifestyle

Cart

Your cart is currently empty.